Enchanting Galapagos

Meteen als ik de taxi uit stap op mijn eerste eiland, struikel ik over een zeeleeuw. Ik weet dat er veel dieren zijn, maar deze eerste hink-stap-sprong is meer dan ik had kunnen dromen. Maar hoe langer ik op de eilanden blijf, hoe groter deze droom blijft worden. Dit is zonder twijfel de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. Galapagos is betoverend!

wpid-20150704180812.jpg

Meer dan zeeleeuwen en pinguins op Galapagos

De eerste dag beginnen we in het interpretation center van het eiland San Christobal. De Galapagos is niet alleen ontzettend gaaf omdat je overal tussen de dieren bent, maar ook de geografische en natuurkundige kant is donders interessant. De helft van de eilanden (de westelijke kant) heeft nog steeds actieve vulkanen, met de laatste uitbarsting een paar maanden geleden. Dat maar de helft actief is, heeft te maken met een hotspot onder de zeebodem, die elk jaar weer een stukje opschuift. Zeker de moeite om je hier goed over in te lezen!

wpid-20150707205135.jpg

Met een snorkel naar een andere wereld

Al bij mijn eerste keer snorkelen in de Galapagos, kom ik in een andere wereld terecht. Verwacht geen prachtige koralen, maar wel een onderwaterwereld die nooit gaat vervelen. In de elf dagen dat ik op de Galapagos was, vond ik elke dag wel minimaal twee nieuwe vissoorten. Van kleine visjes met gele lippen die me deden denken aan zwarte piet, tot enorme paars-blauw metallic gekleurde bakbeesten. Om nog maar te zwijgen over de pinguins, haaien, zeekomkommers, mantaroggen van 5 meter en schildpadden die groter zijn dan ik.

wpid-20150707205821.jpg

En de grootste favoriet blijft de zeeleeuw. Zwemmen, duiken, draaien, spetteren met zeeleeuwen zal nooit gaan vervelen, al kom ik er de rest van mijn leven elke dag.

wpid-20150704074103.jpg

Altijd iets te zien

Onder water kom ik altijd tijd te kort, maar de bovenwaterwereld maakt het elke keer weer goed. Zit ik nog in je rubberbootje terug naar de boot, komt er een pelikaan vlak langs vliegen. Of ik zie een blauwvoetsgent het water induiken, en met een vis weer boven komen. Loop ik van de snorkelplek terug naar mijn hostel, word ik bijna omver gelopen door iguanen, broedende frigatvogels of zeeleeuwen. De eilanden van Galapagos zijn elk moment van de dag, op elk plekje van het eiland pure magie.

wpid-20150704180743.jpg

wpid-20150707205200.jpg

Eiland hoppen op de Galapagos

Of je een cruise doet of land based de Galapagos bezoekt, je moet er hoe dan ook voor zorgen dat je op verschillende eilanden komt. Elk eiland is zo anders dan het eiland ervoor, en elk eiland heeft zijn eigen magie. Ik deed een vierdaagse cruise, twee dagtrips naar andere eilanden en verbleef een paar dagen op Santa Cruz en een paar dagen op Isabela. Bij elkaar ben ik op zeven eilanden geweest en ik kan vol overtuiging zeggen dat geen enkel eiland hetzelfde is. Dus laat je niet tegenhouden door het gemak van Santa Cruz, hop in een boot en zie hoe betoverend elk eiland is!

wpid-20150704180802.jpg

wpid-20150707205811.jpg

 

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter

Een gedachte over “Enchanting Galapagos

Reacties zijn gesloten.