Dag 39: Recept passievruchtentaart uit de blender

De keuken die ik hier ter beschikking heb is een echte Braziliaanse: inclusief mieren en koken op gevoel. Toen ik dus een taart wilde maken met de passievruchten die ik eerder zelf geplukt had op het land, was het een beetje passen en meten. Een weegschaal had ik niet, dus alles ging op de gok. Gelukkig was ie uiteindelijk wel bijzonder lekker, dus hierbij het recept (ongeveer) voor passievruchtentaart uit de blender (en oven)!

De taart die ik heb geprobeerd na te maken (Campos, dag 12)

De taart die ik heb geprobeerd na te maken (Campos, dag 12)

Recept passievruchtentaart

INGREDIËNTEN:

225 gram meel
60 gram poedersuiker
125 gram boter, in blokjes
1 eigeel
2 theelepels koud water
250 ml zure room
100 gram suiker
4 eieren
160 ml pulp van passievruchten
(ik vermoed dat dit 4 passievruchten zijn in NL)

Bereiding:

Doe de meel, poedersuiker en boter en mix deze tot het kruimelig is. Doe dan het water en het eigeel erbij, en kneed het tot het deeg is. Half uurtje in de koelkast leggen.

Het deeg dun uitrollen (paar millimeter) en in een ingevette taartschaal doen. Bij gebrek aan deegroller: het kan ook prima met een fles olijfolie ;-). Het deeg blind bakken op 200 graden (dus leg er bakbonen of rijst op, zodat het niet kan gaan rijzen). 10 minuten met gewicht erop, 10 minuten zonder extra gewicht.

Als het deeg in de oven zit, kun je de vulling maken. Doe de room, suiker en eieren in een kom en mix deze door elkaar. Doe dan het passievruchtpulp erdoor heen. Ik had geen garde, dus heb een blender gebruikt :-). Ik heb eerst de passievruchten in de blender gedaan en de pitjes eruit gezeefd, daarna de roomvulling erdoor gedaan. Moet volgens mij ook gewoon kunnen met de pitjes. Deeg is inmiddels klaar dus dan kan de vulling erbij.

wpid-20150520_211307.jpg

De oven op 160 graden en 35 minuten in de oven tot ie er op z’n lekkerst uitziet!

Omnomnom!!

 

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter