Dag 8: Recept Mango chutney

In onze eco Air-BNB overnachting in Araruama kregen we de lekkerste vegetarische dingen voorgeschoteld. Een hiervan was de lekkerste mango chutney die ik ooit heb gegeten.

Het was heerlijk op een (geroosterd) stokbroodje als voorafje. Maken dus!!

Ps. Het recept was in het duits, dus ik hoop dat ik ‘m goed vertaald hebt :-)

Recept mango chutney

Ingredienten:

2 chilipepers
1 teentje knoflook
500 gram mango (alleen vruchtvlees)
100 gram verse gemberwortel (of 1 tl gemalen gember)
200 gram rozijnen
250 gram suiker
2,5 dl witte wijnazijn
1 tl zout
1 tl mosterdzaad

Bereiding:

Chili en knoflook zo klein mogelijk hakken. De mango in kleine (dobbel)stukjes snijden. De gember schillen en zo veel mogelijk pletten (fein reiben?).
Alle ingredienten – behalve de mango – in een pan doen en 5 minuten laten koken. Dan de mango erbij en zachtjes laten pruttelen, tot de mix de consistentie van een marmalade heeft (ongeveer een uur).
Laten afkoelen en luchtdicht verpakken.

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter

Een gedachte over “Dag 8: Recept Mango chutney

  1. Tof, ga ik maken! Kan ik ook een beetje mee genieten van je Braziliaanse avontuur :D

Reacties zijn gesloten.