Recept: Braziliaanse moqueca de camarao

Kom je in Brazilie, dan is er geen gebrek aan rijst en bonen. Maar ben je aan de kust, dan kun je dit afwisselen met een ander overheerlijk gerecht: moqueca! Een uber-lekker visstoofpotje, met keuze uit alle verse vis uit de zee. Oeh la la!
image

Na een beetje zoeken en proberen kwam ik bij het volgende gerecht uit. Super makkelijk om te maken, en oh zo lekker!

Er moet officieel palmolie in uit de streek Bahia. Nu is dat niet in Nederland te krijgen, dus gewone palmolie kan de truc ook wel doen.

Recept: Braziliaanse moqueca de camarao

Ingredienten

Garnalen – diepvries, voor 4 personen
Ui – 1
Knoflook – 2
Paprika – 1 of 2
Gepelde tomaten – blik 400 gram
Peterselie en koriander – vers, beide 1 eetlepel
Kokosmelk – 400 ml
Paprikapoeder – 1 tl
Visbouillon – 1/2 blokje
Citroensap – 2 eetlepels
Palmolie – 2 eetlepels
Peper & zout

Rijst

Bereiding

Eigenlijk is dit recept echt super simpel. Je begint met een (heel!) klein beetje palmolie. Schiet je uit, dan zit je de rest van de dag op de wc. Dus echt niet meer dan nodig is :-). Vervolgens bak je de ui en knoflook een paar minuten, en voeg je daarna de paprika en knoflook bij. Dan voeg je de tomaten, paprikapoeder, bouillon en citroensap toe. Eventueel een schepje suiker om de zurigheid tegen te gaan. Dit laat je op een laag vuur een minuut of tien zachtjes pruttelen. Dan voeg je de garnalen toe en roer je ze voorzichtig door de saus tot ze – na een minuut of vijf – roze zijn. Op het laatst voeg je de verse kruiden toe, en wacht je een paar minuten en roer het door. En tadaa, je hebt een heerlijk bord vol Brazilië!

image

Officieel wordt moqueca altijd geserveerd met witte rijst (lekker met de andere helft van je boullionblokje), en beide in een traditioneel zwart pannetje. Geen schande als je die niet hebt, maar ik ben helemaal gelukkig als ik dit op tafel kan zetten. Eet smakelijk!

image

Ps. Recept hierrr vandaan!

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter