Dag 6: Cycling back to Rio

Sinds 14 april ben ik in Brazilië. Nu nog met mijn ouders, daarna blijf ik alleen achter :-).

Maandag 20 april zijn we op de fiets gestapt van Rio de Janeiro naar Trancoso, vlakbij Porto Seguro. Dit is een fietstocht van ongeveer 1300 kilometer, vooral langs de kust richting het noorden. In Trancoso woont een familielid met een ananasplantage. Mijn ouders zetten me daar af en vliegen weer naar Nederland, ik blijf nog even plakken en vlieg daarna door naar Colombia voor de rest van mijn reis.

Mijn ouders hebben een tandem, waar ze inmiddels al 30.000 kilometers mee hebben gemaakt (nog 10.000 erbij is hetzelfde als een rondje om de wereld). De tandem heeft al veel bijzondere plekken op de wereld gezien: Suriname, India, Cuba, Zuid-Afrika en nu dus ook Brazilië. Het meest bijzondere van deze fietsvakantie is toch wel dat mijn ouders 35 jaar geleden in Rio hebben gewoond. Cycling back to Rio!

Op de tandem in Brazilië

De ouwelui zijn inmiddels al pro in verre-vakantie-reizen, ik moet het helaas doen met iets minder ervaring. Heel spannend, maar ontzettend gaaf. Gewapend met een mountainbike en grote fietstassen fiets ik nu door Brazilië, achter de tandem aan.

Omdat dit geen blog wordt met dagverslagen, hebben we een andere website voor de fietsavonturen. Wie geinteresseerd is in onze dagelijkse beslommeringen: www.fietseninbrazilie.wordpress.com ! :-)

 

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter