Waarom ik nu al terug wil naar Salta

Ik ben Argentinië nog niet eens uit en ik wil nu al terug. De streek Salta in Argentinië was voor mij de handigste (en lekkerste) route om van Bolivia naar de Iguazu watervallen te komen. Maar al snel bleek dat vier dagen in dit gebied lang niet genoeg is. En dus is, zoals al zo vaak eerder deze reis, mijn bucketlist weer langer geworden.

image

Salta city

Salta is de hoofdstad (duh) van dit gebied. Een grote levendige en warme stad, die na Bolivia enorm westers aan doet. Als eerste grote stad sinds de grens, is het fijn dat het eten en drinken hier toch wel een stukje beter is dan in Bolivia. Niet dat het daar zo slecht was, maar Argentinië heeft een reputatie hoog te houden.

De stad zit vol hostels, restaurants, peña’s (muziek in restaurants), bars en andere leuke plekken. Ook genoeg winkels met zomerkleren, wel zo handig na 2 maanden in het koudere deel van Zuid Amerika. En wil je wat meer cultuur? Salta staat vol met mooie kerken en een behoorlijk aantal musea.

Genoeg hostels en backpackers te vinden hier, dus alleen ben je niet. Maar vind je even geen nieuwe vrienden in je hostel, dan kun je altijd nog even langs het cultureel centrum lopen. Daar bieden ze een paar keer per week een dansles aan. Tangoooo!

Cafayate

Cafayate is een dorpje op zo’n 200 kilometer van de stad Salta. Het staat bekend om haar goede wijn, en de ontspannen sfeer die in het dorpje heerst. En dat kan ik alleen maar beamen! Mocht ik ooit eens met pensioen gaan en emigreren, dan geloof ik dat ik hier heen ga. Het is een – meer dan – schitterende omgeving, bijna altijd zon (daarom zit er iets meer suiker in de druiven hier), en de lekkerste empanadas die ik ooit heb gegeten.

image

Cafayate is er klein dorpje, waar veel toeristen een dagje komen vanuit Salta. Gezien de grote hoeveelheid hostels blijven er ook genoeg mensen een nachtje slapen en dat is maar goed ook! Want het dorpje en de omgeving is veel te mooi om in één dag af te raffelen. Twee was al veel te weinig, dus zorg dat je de tijd hebt (of neemt) en doe lekker rustig aan.

image

Waarom je niet met de bus mag

Natuurlijk, het staat iedereen vrij zijn eigen vervoersmiddel te kiezen. Maar de bus nemen is wel de slechtste optie uit het hele rijtje. Mocht ik terug gaan naar Noord Argentinië is de enige optie de fiets. Honderden kilometers aan schitterend gebied, weinig verkeer en in elk dorp goed eten en lekkere wijn. Mij hoor je niet klagen!

image

Maar heb je minder tijd of minder fietsambitie, huur dan op z’n minst een auto. Ben je met zijn vieren, dan zijn de kosten bijna gelijk aan een busrit. Ik reed twee dagen rond van Salta naar Cachi en Cafayate en terug. En dat was mooooi!!

image

Ik heb al veel mooie natuur gezien in Zuid Amerika, maar dit was (wéér) van een andere categorie. De rit begon op een mooie asfaltweg met duizenden cactussen langs de weg. De laatste twee uur reed ik op een hobbelweg langs bizarre rotsformaties. Na elke bocht moesten we stoppen voor een foto.

image

image

image

Meer tijd is meer beter

Omdat ik maar twee dagen had, heb ik maar een klein stukje gezien van wat deze streek te bieden heeft. Er zijn nog heel veel dorpjes in de buurt vergelijkbaar met Cachi en Cafayate en dat belooft veel goeds. Het meisje dat werkt bij Bodega Nanni heeft gedaan wat ik ook bijna zou doen: ze kwam er tijdens het reizen en is er nu al drie jaar. Salta is de streek waar je alles even vergeet. Behalve de goede dingen natuurlijk :-).

image

image

image

Facebooktwitterpinterest
Facebooktwitter

Een gedachte over “Waarom ik nu al terug wil naar Salta

  1. ok, je hebt me overtuigd: dit wordt een nieuwe tandem-bestemming ;-)

    SUPER enthousiast verhaal

Reacties zijn gesloten.